За трета поредна година Финландия е страната с най-щастливата нация в

...
За трета поредна година Финландия е страната с най-щастливата нация в
Коментари Харесай

Финландия с най-щастливата нация в света за трета поредна година

За трета поредна година Финландия е страната с най-щастливата нация в света. Това демонстрират резултатите от ново интернационално изследване на „ Галъп “, озаглавено „ Световен отчет за щастието “ (World Happiness Report) – 2018-2020 година, предава БГНЕС. 

С резултат от 7889 точки, Финландия още веднъж задава звук за други народи, когато става дума за фактори като обществена поддръжка, дълготрайност на живота, независимост, усещане за корупция и антиутопия.

Втора е Исландия - известна туристическа дестинация през последните години с поданици, които се радват на качество на живот (издигайки се от четвърто място през 2020 г.).

Трета е Дания, която отстъпва крачка обратно от второто място, само че резервира непрекъснато наличие в топ 5 на най-щастливите народи от години.

Швейцария е четвърта със постоянен, висок Брутният вътрешен продукт, който предлага на своите поданици финансова сигурност.

Петорката затваря Нидерландия, привличаща впечатляващ брой гости всяка година, дом на доста щастливи локални поданици. 

България бележи сензитивен спад в генералното класиране спрямо миналогодишното издание на отчета като пада от 56-о място (5598 т.) до 88-мо място измежду 104 страни в изследването World Happiness Report. С 5266 точки в общото класиране на новото изследване страната ни е пред Албания (5117 т.) и Северна Македония (5101 т.), които са надлежно на 93-то и 94-то място, а Турция заема нежеланото последно 104-то място (4948 т.).

Сред останалите страни от балканския район Гърция е на 68-мо място, Сърбия – на 48-мо, Косово – на 33-то, Словения – на 29-то и други

Докладът е основан на критерии като достъп до качествено опазване на здравето, дългоденствие, финансова непоклатимост, независимост, обществени връзки. Критерият, по който се прави оценка равнището на благополучие на една нация е  " междинната национална оценка на живота ". В допълнение към вземането под внимание на нормалните данни, тази година екипът изследва резултатите от СOVID-19 върху качеството на живот на хората, като взема поради всичко - от психологичното здраве и общественото взаимоотношение до сигурността на работното място и реакцията на държавното управление на пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР